(8.10.2016, 12:32)Chmura Napsal(a): Oba objekty bych situoval spíš do města, než na zelenou louku,...Souhlasím

Líbí se mi obrázek bílé věže od šmouli.
Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x
|
... Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků] |
(8.10.2016, 12:32)Chmura Napsal(a): Oba objekty bych situoval spíš do města, než na zelenou louku,...Souhlasím ![]() Líbí se mi obrázek bílé věže od šmouli.
Udělal jsem první nástřel pravidel k rozšíření:
Jaký dáme název rozšíření? - Chrám a věž Herní materiál • 1 kartička s Bílou věží, • 1 kartička s chrámem sv. Ducha Rozšíření je hratelné pouze se základní sadou CARCASSONNE nebo kterýmkoli jiným rozšířením. Všechna pravidla hry zůstávají stejná. Zde jsou popsána pouze dodatečná pravidla k tomuto rozšíření. Příprava hry Obě kartičky zamíchejte mezi ostatní kartičky hry. Pravidla hry Pokud si hráč vytáhne kartičku s chrámem nebo věží přiloží ji běžným způsobem na hrací plochu a může na kteroukoli část krajiny umístit svou figurku. Pokud se rozhodne umístit figurku na chrám nebo věž zůstane figurka stát na tomto území, dokud se neuzavře. Chrám nebo věž jsou uzavřeny v případě, že jsou dokola obklopeny dvěma řadami kartiček. Celkem tedy musí být kolem těchto kartiček 25 dalších kartiček krajiny. Konec hry V případě že chrám nebo věž nejsou do konce hry uzavřeny, získá hráč za každou kartičku 1 bod. Navíc se mu ale za každé prázdné místo kolem této kartičky odečítá 1 bod. V příloze obrázek herní situace pro lepší pochopení (klášter uprostřed si představte jako jednu z připravovaných kartiček). (10.10.2016, 18:28)Chmura Napsal(a): -Snad se vám bude líbit. Kartičky jsou moc pěkné. DÍKY ![]() Úprava pravidel v poslední části "Konec hry": Herní materiál • 1 kartička s Bílou věží, • 1 kartička s chrámem sv. Ducha Rozšíření je hratelné pouze se základní sadou CARCASSONNE nebo kterýmkoli jiným rozšířením. Všechna pravidla hry zůstávají stejná. Zde jsou popsána pouze dodatečná pravidla k tomuto rozšíření. Příprava hry Obě kartičky zamíchejte mezi ostatní kartičky hry. Pravidla hry Pokud si hráč vytáhne kartičku s chrámem nebo věží přiloží ji běžným způsobem na hrací plochu a může na kteroukoli část krajiny umístit svou figurku. Pokud se rozhodne umístit figurku na chrám nebo věž zůstane figurka stát na tomto území, dokud se neuzavře. Chrám nebo věž jsou uzavřeny v případě, že jsou dokola obklopeny dvěma řadami kartiček. Celkem tedy musí být kolem těchto kartiček 25 dalších kartiček krajiny. Konec hry V případě že chrám nebo věž nejsou do konce hry uzavřeny, odečítá se hráči za každou kartičku kolem chrámu nebo věže 1 bod.
11.10.2016, 20:45
(11.10.2016, 14:51)Chmura Napsal(a): Tak jak si pročítám pravidla K rozšíření Chrám a věž ještě mě napadáPřesně nad motivací ostatní hráčů jsem také přemýšlel a po kouknutí na fórum mě potěšilo že už tu tento návrh je ![]() Nicméně napadla mě ještě jedna varianta pravidel: Chrám ani věž by se neobsazovali a pouze hráč který by přiložil poslední kartičku by získal plný počet bodů. -> Co říkáte na tuto variantu?
14.10.2016, 14:06
Sestavil jsem finální verzi návodu.
Pravidla jsou napsána podle mého posledního nápadu: (11.10.2016, 20:45)peťul Napsal(a): Chrám ani věž by se neobsazovali a pouze hráč který by přiložil poslední kartičku by získal plný počet bodů. -> Co říkáte na tuto variantu? Použity jsou tyto kartičky:
14.10.2016, 21:22
Ukázka aktuálního stavu návodu. Přidal jsem tam zatím druhou stranu s popiskem Bílé věže. Návrhy od @Tomáš
[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.] zkusím také zakomponovat
21.10.2016, 23:21
Nová verze návodu k rozšíření Chrám a věž. Co na to říkáte teď?
|
|
|
| Pravděpodobně související témata… | |||||
| Téma | Autor | Odpovědi | Shlédnuto | Poslední příspěvek | |
| Hraboši - Další kartičky pro toto rozšíření | Chmura | 3 | 86 |
30.11.2022, 0:57 Poslední příspěvek: Chmura |
|
| Rozdílné kartičky v 1. a 2. rozšíření pro Carcassonne v2.0 | Eldenroot | 42 | 13 261 |
25.10.2017, 12:09 Poslední příspěvek: Eldenroot |
|